جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پروتز پا

پروتز پا چیست؟ 

پروتزها می توانند به افرادی که دچار آسیب های منجر به قطع پا هستند کمک کنند تا راحت تر بتوانند حرکت کنند. پروتزها عملکرد و ظاهر یک پای واقعی را تقلید می کنند و به شما اجازه می دهند آزادانه و بدون محدودیت راه بروید.کلینیک توان گستر به عنوان یکی از بهترین و کامل ترین مراکز ساخت پروتز پا در تهران در ادامه ویژگی های انواع پروتز پا را برای شما خواهد گفت و به عنوان یک راهنمای کامل پروتز پا اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار خواهد داد.

پروتز پا برای چه کسانی مفید است؟

پروتز پا می تواند برای شما امکان آزادانه راه رفتن را فراهم کرده  و نیاز شما به عصا و واکر را برطرف کند.پس هر فردی پس از قطع عضو  برای برگشت به زندگی مطلوب نیازمند استفاده از پروتز مناسب با شرایط فیزیکی شخصی خود دارد.  برای آشنایی با بهترین مراکز ساخت پروتز پا در تهران زمان کمی را به خواندن این مطلب اختصاص دهید.

اگر در سانحه ای دچار قطع اندام تحتانی شده اید یا به دلایل مختلف پای خود را از دست داده اید، احتمالا یک پای مصنوعی یا پروتز پا گزینه ای ست که به آن فکر می کنید. در این مقاله متخصصان توان بخشی و قطع عضو توان گستر رها مد در این زمینه نکات مهم را به شما یادآور خواهند شد.

گزینه های پای مصنوعی و پروتز پای زیادی برای انتخاب پیش روی شما قرار دارند و بهترین گزینه ها  متناسب با سطح آسیب، عوامل فیزیکی، عوارض و همچنین سبک زندگی فرد و اهداف حرفه ای یا تفریحی شما تعیین می شوند. در مرکز ساخت پروتز توان گستر تیم مشاوران و متخصصان این حوزه به شما مناسب ترین گزینه برای پروتز پا را با ویژگی های متناسب با وضعیت شما ارائه خواهند داد.

هر قطع عضو متفاوت است و برای افرادی که دچار قطع عضو شده اند بسیار مهم است که با یک متخصص پروتز و فیزیوتراپیست خبره کار کنند تا تعیین کنند کدام نوع پروتز بهترین گزینه برای آن ها خواهد بود و عملکرد موثرتری خواهد داشت. در ادامه به انواع گزینه های پروتز پا و فیزیوتراپی برای آمپوتاسیون پا پرداخته ایم.

عملکرد پروتز پا

پاهای مصنوعی و پروتز پا به فردی که دچار قطع عضو شده باشد اجازه می دهند با الگوی راه رفتن طبیعی تر و با زحمت کم تر راه بروند و نیاز فرد را از ابزار کمکی مانند واکر یا عصا برطرف می کنند.

آن ها علاوه بر ایجاد الگوی راه رفتن عادی تر، برای نشستن، ایستادن، بالا رفتن از پله ها و رمپ ها و همچنین راه رفتن در زمین ها و مسیرهای ناهموار مفید هستند و به فرد اجازه می دهند با سرعت های مختلف حرکت کرده و مانند یک پای سالم عمل می کنند.

اجزای پروتز پا

اجزای پروتز پا

پروتز پا شامل اجزای مختلفی از جمله سوکت است که از طریق قالبگیری به اندام باقی مانده ی فرد متصل می شود. سوکتها دارای سیستمهای تعلیق متفاوتی هستند که همان نحوه ی چسبیدن پروتز به باقیمانده عضو قطع شده است و خود پروتز پا شامل گزینه های مختلفی برای مفاصل زانو و مچ پاست.

بر اساس سطح قطع عضو اندام تحتانی پروتز پا می تواند شامل قطعات و اجزای متفاوتی باشد. این اجزای مصنوعی می توانند جایگزین قسمت های مختلف اندام تحتانی مانند لگن، ران، زانو، ساق و مچ پا شوند. به طور کلی می توان گفت متداول ترین اجزای پروتز اندام تحتانی شامل سه بخش اصلی ست. سوکت، ماژول های اتصال و ضمائمی مانند پا و مفاصل اصلی ترین بخش های یک پروتز پا هستند.

سوکت از دو بخش نرم و سخت تشکیل شده و به عنوان رابط به انتهای عضو قطع شده متصل می شود. سوکت مهم ترین بخش یک پروتز پا یا پروتز دست است که با حمایت از بدن تمام فشارها را از باقیماده قطع عضو را به پروتز انتقال می دهد.

ماژول های اتصال نیز وظیفه ی متصل کردن ضمایم و اتصالات را به سوکت بر عهده دارند.

این ها ساده ترین و کلی ترین بخش های قطعات در پروتز پا، پروتز دست یا سایر پروتزهاست. قطعات تخصصی و پیشرفته ی دیگری در پروتزهای مختلف برای اهداف متنوع استفاده می شوند که متخصص پروتز شما آن ها را با توجه به نیاز شما ممکن است در نظر بگیرد.

قیمت پروتز پا با توجه به قطعات مورد نیاز و اجزای پروتز، کیفیت قطعات و سطح آسیب دیدگی تعیین می شود و در افراد مختلف با ویژگی های جسمی و شرایط قطع عضو مختلف فرق می کند.

زمانی که زخم حاصل از قطع عضو به خوبی التیام یابد و وضعیت پایداری به خود بگیرد، می توان پروتز را برای فرد نصب کرد. این زمان می تواند ظرف چند هفته پس از جراحی باشد. در افرادی که به عوارض بعد از جراحی و مشکلات ناشی از آن دچار می شوند این امر کمی به تعویق می افتد و در زمان مناسب صورت می گیرد.

پس از قطع عضو بالای زانو یا زیر زانو، اندام باقی مانده کوچک می شود. زیرا فرد توده ی عضلانی ران خود را از دست می دهد. افراد باید در طول زمان چندین سوکت استفاده کنند تا اندازه ی اندام باقی مانده در آن ها کاهش یابد.

کلینیک ارتوپدی فنی توان گستر با طراحی، و ارائه ی انواع ساخت پروتز زیر زانو  پروتز دست، سینه، گوش ، بینی و چشم
ارتزها و بریس های اصلاحی ستون فقرات می تواند به شما در بهبود وضعیت حرکتی تان کمک شایانی بکند.

علل و عوارض شایع قطع عضو

آمپوتاسیون به برداشتن اندام به دلیل آسیب، بیماری یا جراحی اشاره دارد و می توان از آن به عنوان یک روش جراحی برای مدیریت یک بیماری خاص یا وضعیت مشکل ساز در اندام آسیب دیده استفاده کرد. افراد همچنین ممکن است در محل کار یا تصادفات دچار قطع عضو شوند.

چندین عارضه ی مرتبط با قطع عضو مانند عفونت، درد فانتوم یا خیالی اندام (درد باقی مانده ی اندام) ، کندی بهبود زخم، مشکلات عروقی و نکروز، نوروما، ادم و شکستگی پوست وجود دارند. درد فانتومی یا خیالی یک اتفاق رایج پس از قطع عضو است و در اندامی که از بدن خارج شده است احساس می شود. این درد معمولا به عنوان یک درد تیز یا سوزش مشخص می شود که به دلیل انتقال اشتباه سیگنال های عصبی از مغز به نخاع رخ می دهد.

استفاده از پروتز پا

هنگامی که فردی در ناحیه ی بالای زانو یا زیر آن دچار قطع عضو می شود، یادگیری استفاده از پای مصنوعی اغلب گامی مهم در فرایند توان بخشی است. یک پروتز مناسب می تواند به افراد کمک کند تا تحرک خود را باز یابند و به فعالیت های روزانه ی خود باز گردند. این امر به آزادی و استقلال آن ها برای بازگشت به زندگی و روال عادی نیز کمک می کند و علاوه بر بهبود وضعیت جسمانی در مسائل روانی و اعتماد به نفس آن ها نیز موثر است.

متخصصان توان گستر با بررسی وضعیت منحصر به فرد شما و شناسایی نیازهای فردی و اهداف توانبخشی شما قادر هستند یک برنامه ی درمانی موثر و راهکار ایده آل برای بازیابی توان از دست رفته ی شما ارائه دهند.

پروتز پای مصنوعی بهترین جایگزین برای افرادی ست که دچار قطع عضو در ناحیه ی پا شده اند. پروتز اندام تحتانی با هدف بهبود عملکرد، بازیابی توان از دست رفته و زیبایی اندام تحتانی مورد استفاده قرار می گیرد.

ساخت پروتز پا در تهران

علم و تکنولوژی ساخت پای مصنوعی و پروتز پا  مسیر دور و دراز و پرفراز و نشیبی را برای رسیدن به آنچه امروز از آن بهره می بریم طی کرده  و این فناوری حاصل تلاش ها و پژوهش های شبانه روزی متخصصان گوناگون در حوزه های مربوطه  بوده است. امروزه انواع پروتز ها با اندام ها و بدن انسان تطبیق پذیری بی نظیری دارند به خوبی جایگزین عضو از دست رفته می شوند تا برای انجام فعالیت های مختلف توسط فرد آسیب دیده مناسب باشند. با این حال برای طراحی و ساخت پروتز به عنوان یک جزء فنی تخصصی و اساسی باید به مراکز ساخت پروتز حرفه ای مراجعه کرد تا نهایت دقت و تطبیق پذیری در ساخت پروتز مناسب برای شما صورت گیرد.

همچنین اگر علاوه بر فعالیت های عمومی، برای انجام فعالیت های تخصصی مانند ورزش کردن نیاز به پروتز دارید لازم است از قطعات مخصوص این کار استفاده کنید که توسط متخصص ساخت پروتز و فیزیوتراپیست شما تعیین می شوند.

کلینیک ارتوپدی فنی توان گستر  از برترین مراکز ساخت پروتز پا در تهران است که با بررسی تخصصی وضعیت شما مناسب ترین گزینه را ارائه دهد. برای اطلاع از ویژگی های انواع پروتز و قیمت پروتز پا می توانید با کارشناسان توان گستر در ارتباط باشید.

کلینیک توانگستر می تواند شما را در مسیر بازیابی توان خود همراهی کرده و راهنمایی های لازم را برای دستیابی به اهداف شما ارائه دهد. متخصصان توان گستر با بهره گیری از به روزترین تکنیک ها و فناوری های موجود در این حوزه اقدام به ساخت پروتز مناسب شما خواهند کرد.

جهت تهیه ی پروتز پا یا سایر اندام های بدن و دریافت مشاوره و سفارش پروتز متناسب با شرایط خاص خود می توانید با متخصصان توان گستر در تماس باشید.

اشتراک گذاری
عضویت در خبرنامه کلینیک توان گستر

با عضویت در خبرنامه ما از جدیدترین مقالات اطلاع خواهید داشت

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان در کلینیک

مشاوره کاملا رایگان در کلینیک توان گستر

09121859194